✔️Gratis Verzenden >€250,- ✔️Proefrit mogelijk ✔️Snelle Levering✔️ Hoge Kwaliteit

Elektrisch rijden, ook voor bedrijven

Elektrisch rijden, ook voor bedrijven

E-mobility, de toekomst voor ons allen!

Steeds meer bedrijven willen vooruitstrevend en toonaangevend zijn door het goede voorbeeld te geven van hun milieuvriendelijke visie. Bedrijven willen vergroenen en hun "carbon footprint" verlagen, voor die bedrijven waar dit mogelijk is, is de overheid bereid hiervoor subsidie te verlenen.

Heb jij een bedrijf die gevestigd is in een grootte stad of heb jij eigenlijk niet echt een auto nodig om uw bedrijf te runnen, dan is e-mobility "DE" oplossing. Ook met de geldende milieu zone's in grote steden en dure parkeergelegenheden.
investeer in de toekomst van jouw bedrijf en bekijk de financiële mogelijkheden die er geboden worden en ontdek de voordelen van elektrisch vervoer voor uw bedrijf!

Ontdek hieronder de zakelijke belasting voordelen van het investeren in e-Mobility voor jouw bedrijf.

Voor ondernemers zijn er investeringsaftrekposten, hiermee kun je de belastbare winst verlagen omdat je als ondernemer een "groot" deel van het geïnvesteerde bedrag mag aftrekken.

Er zijn 3 soorten aftrekposten mogelijk, namelijk:

  • MIA: Milieu-InvesteringsAftrek 
  • KIA: KleinschaligheidsInvesteringsAftrek
  • VAMIL: Vrije Afschrijving Milieu-Investeringen

MIA/ VAMIL

De milieu-investeringsaftrek biedt u de mogelijkheid de fiscale winst te verlagen. U kunt tot 36 procent van het investeringsbedrag in mindering brengen op de fiscale winst. Het percentage van de aftrek is afhankelijk van de milieu-effecten en de gangbaarheid van het bedrijfsmiddel.

Het minimale investeringsbedrag is € 2.500 per bedrijfsmiddel. In totaal kunt u niet meer dan € 25 miljoen aan investeringen in aanmerking nemen.

Investeringen kunnen tegelijkertijd in aanmerking komen voor milieu-investeringsaftrek en kleinschaligheidsinvesteringsaftrek. Een combinatie van milieu-investeringsaftrek en energie-investeringsaftrek is niet mogelijk.

Meld uw investering vooraf bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl). U bent hiertoe verplicht.

Vanaf 1 januari 2022 worden deze verhoogd naar 27%, 36% en 45%. Dit betekent voor u meer fiscaal voordeel. In combinatie met de Vamil kan dit dan een netto belastingvoordeel opleveren tot ruim 14% van het investeringsbedrag. Op de Milieulijst staat aangegeven welk percentage geldt voor welk bedrijfsmiddel. 

Met de VAMIL kunt u een investering op een willekeurig moment afschrijven. De willekeurige afschrijving is beperkt tot 75%. Door sneller afschrijven vermindert u de fiscale winst en betaalt u minder belasting in dat jaar. Dit biedt u een liquiditeitsvoordeel.

 

--> Kijk hier voor de mogelijkheden op de website van de Rijks overheid <--

 

KIA

Om in 2021 in aanmerking te komen voor de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA) moet u een bedrag tussen € 2.401 en € 328.721 investeren in bedrijfsmiddelen voor uw onderneming. In de tabel vindt u de nieuwe percentages voor deze investeringsaftrek.

 Investering Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek
< € 2.400 € 0,-
€ 2.401 t/m € 59.170 28% van het investeringsbedrag
€ 59.171 t/m € 109.574 € 16.568
€ 109.575 t/m € 328.721 € 16.568 verminderd met 7,56% van het deel van het investeringsbedrag boven de € 109.574
meer dan € 328.721 € 0,-

 

 

Naar wat ben je opzoek?

Mijn winkelwagen