✔️Gratis Verzenden >€250,- ✔️Proefrit mogelijk ✔️Snelle Levering✔️ Hoge Kwaliteit

Veeley V5 getest

Veeley V5 getest

De Urban Rides ervaring

Wauw, wat een super gave step! De kwaliteit van de Veeley V5  spat ervan af! Deze step is een lust voor het oog door zijn mooie kleuren combinatie.
Wanneer de step ingeklapt is, is deze compact en vat het zadel mooi in het gat wat je ziet in het stuur. De eerste keer dat wij hem in handen kregen waren we gelijk enthousiast, robuust en krachtig was het eerste wat wij dachten.

Ter referentie, ik ben 182 en 100kg. 

Ik klap de step en de handvatten uit en zet hem op de standaard, klik op de aan knop, met een mooi rustig deuntje komt hij tot leven en worden verschillende parameters weergegeven op het LED-display. Deze is erg duidelijk leesbaar.

De handvatten zijn van zwart leder en mooi afgewerkt met een mooie messing achtige kleur aan de buiten kant. Het voelt lekker aan in de hand en na het instellen van de hoogte van het stuur waren we klaar om te gaan. Het gas geef je door middel van een gashendel die je met de duimt bedient, een beetje als bij een quad.
Doordat de Veeley V5 een zeer krachtige motor heeft van 350Watt, heeft hij geen moeite om van zijn plek te komen en al snel rijd ik 25km/u. 

De rijervaring is erg goed, de vering, zowel voor als achter, is zeer comfortabel en dit in combinatie met de dikke brede banden worden de hobbels in het wegdek goed weg gefilterd. Na enige tijd rijden zie ik dat er nog nauwelijks wat van de batterij gevraagd is, de range is namelijk 70km en is dus een aardig eind! 
Dit is van Brielle naar Dordrecht en weer terug, op een elektrische step, dat is best een eind!

De volgende dag ging ik ook voor onze Instagram wat foto's maken en dacht, laten we eens even het zitje testen. Als je dit in de vingers hebt dan is dit een fluitje van een cent, je moet even weten hoe het werkt...
Met het opgeklapte zitje gingen wij er weer vandoor, dit is best uit te houden dachten wij zo. Het zadel is niet al te groot maar van prima formaat om even uit te rusten als je niet meer wilt staan. 

Verder is er natuurlijk nog een héél belangrijk aspect aan elektrische steps, de remmen! De remmen op de Veeley V5 zijn zeer krachtig, de V5 heeft een schijfrem voor en een schijfrem achter. De remmen zijn goed te doseren om comfortabel tot stilstand te komen, maar mocht er zich een nood situatie voordoen dan kun je flink hard remmen om zo snel mogelijk stil te staan.

Voor de mensen die willen weten hoe de step zich gedraagt in het OV moet ik helaas teleur stellen. Wij gebruikten deze step voor "the last mile" om zo het OV te skippen.
Wel heeft de Veeley V5 bij het voorwiel een beugel zitten (de rode hendel op de foto), waar de step makkelijk aan kan worden mee gerold. 

Pluspunten:

  • Robuust
  • Prachtig design
  • Comfortabele rijervaring
  • Zadel
  • Krachtig

Minpunten:

  • Relatief zwaar
  • Zadel op en inklappen moet je even een handigheidje in krijgen

Detail foto van het voorwiel met handige draagbeugel

De Veeley V5 in een prachtige omgeving. De kleuren zijn perfect op de Veeley

Zittend op de Veeley V5 door Rotterdam

Naar wat ben je opzoek?

Mijn winkelwagen